Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

A riói olimpikon Péni István a világ legjobb puskása 2017-ben


A hétvégi München-i H & N Cup nemzetözi versenyen hirdette ki a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) 2017 legjobb sportlövőinek a díját, amit a mexikói világkupán dnak majd át. A férfiak rangsorában Péni István az előkelő második helyet szerezte meg a japán pisztolyos Macuda Tomojuki mögött. Az UTE 20 éves, kimagasló tehetségének eredménye azt jelenti, hogy a világ legjobb puskásaként zárta a 2017. évet.

A csütörtöktől szombatig a légfegyveres idény legjelentősebb nemzetközi viadalán két magyar siker is született.


A férfi légpuskások között Péni István diadalmaskodott.



A légpisztolyosok második versenyét pedig Tátrai Miklós nyerte meg. A döntőben a 31 éves, a riói olimpián is szerepelt sportoló 580 körös teljesítménnyel jutott a döntőbe, melyben végig vezetve, egyetlen tizeddel előzte meg ukrán riválisát, a szám 2016-os Európa-bajnoki bronzérmesét, Pavlo Korosztilovot. A harmadik helyen a 2017 év legjobb sportlövője a japán Macuda végzett.

A két verseny döntőinek végeredménye:      férfi légpuska       férfi légpisztoly

Három hét múlva Győrben rendezik meg a légfegyveres Európa-bajnokságot. Február 18-án az ifjúsági lövők állnak löállásba. Győrből vezett az út az októberi Buenios-Aires-i ifjúsági olimpiára. Mind a négy versenyszám érmesei szerzik meg a jogot az olimpián való indulásra. Magyarország már rendelkezik egy ifjúsági olimpiai kvótával, amit Pekler Zalán szerzett meg 2017-ben a bakui junior Európa-bajnokságon junior világcsúcs eredménnyel. Az olimpián minden nemzetet maximum egy-egy versenyző képviselheti versenyszámonként, ha rendelkezik olimpiai kvótával. Az olimpia egyik nagykövete Péni István lesz.

Az Európa-bajnokságon szereplő magyar indulók listája.

A győri Európa-bajnokság az olimpiai kvalifikációs verseny után az ifjúsági és a futócéllövő számokkal folytatódik, majd február 23-25 között a felnőtt légfegyveresek versengenek az Európa-bajnoki érmekért a Magvassy Mihály Sportcsarnokban..

(forrás. olimpia.hu, MOB Fotó: iwk-meister.bssb.de)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41