Dátum: 2018 július 16. (hétfő) | Valter

hírek

Biatovszki Mira bronzérmet szerzett a siketlimpián!

Sportlövészet szakosztály 2017-08-24 Megtekintések száma: 654
Biatovszki Mira negyedik siketlimpiai érmét szerezte, a 2017-es törökországi versenyen 10 méteres 40 lövéses számban a harmadik helyen végzett. A samsuni megmérettetésen további két versenyszámban negyedik lett a felgyői sportlövő. A szegedi nevelésű háromszoros siketlimpiai bajnok nagyon örül ezeknek az eredményeknek, hiszen erős mezőnyben szoros verseny végén harcolta ki őket.
 
Biatovszki Mira háromszoros bajnokként érkezett az ezúttal Törökországban megrendezett siketlimpiára. A felgyői sportlövő először 2009-ben Tajpejben szerepelt a siketek legrangosabb, az olimpiához hasonlóan négyévente megrendezett sporteseményén, akkor a 10 méteres 40 lövéses versenyszámban aranyérmes lett, majd 2013-ban Szófiában megvédte címét, és az 50 méteres 3×20 lövéses összetettben sem talált legyőzőre. Az eredménysorát még négy Európa-bajnoki cím egészíti ki, illetve a tavaly először megrendezett világbajnokságon elért ötödik és hatodik helye. Az éremkollekció tovább bővült: a 2017-es törökországi siketlimpián a 10 méteres 40 lövéses számban bronzmedált szerzett, illetve 50 méteren a 60 lövéses fekvőben és az összetettben is a negyedik pozíciót érte el.

– Mira nagyon örül a bronzéremnek, ugyanis szoros versenyben egy erős mezőnyben harcolta ki – kezdte a beszélgetést a lövész édesapja, Biatovszki László. – Néhány rivális szinte a semmiből jött, hiszen a tavalyi világbajnokságon sem szerepeltek azok, akik most dobogón végeztek szinte minden versenyszámban. Nagyon meg kell becsülni ezt az eredményt, ugyanis ez lett a siketlimpia magyar küldöttségének egyetlen érme – árulta el a büszke szülő.
 
 
Az Újpest Szegeden nevelkedett klasszisa – 2010 novemberéig volt a Szeged Városi Lövészklub versenyzője – nem akármilyen eseményen szerezte meg negyedik siketlimpiai érmét, hiszen Samsun városában közel 100 ország 3140 sportolója mérte össze tudását.

– Megállapítottuk, hogy a közvetítésekből ismert riói körülményekhez viszonyítva jobb színvonalú rendezést kaptunk. Fantasztikus volt a fogadtatásunk, a nyitóünnepségen 40 ezres tömeg köszöntötte a résztvevőket, tökéletes körülmények között készülhettünk a versenyekre. A siketlimpiák 1924 óta íródó történelmében itt volt a legnagyobb a mezőny, a sportlövők magas színvonalú versenyen bizonyíthattak. Szerencsésnek érzem magam, hogy láthattam – nyilatkozta Biatovszki László.

A sport mellett Biatovszki Mira életét a tanulás tölti ki, a 25 éves sportlövő Szegeden szerzett testnevelő-edző szakon alapdiplomát, most a Testnevelési Egyetemen szakedzői mesterképzésre jár, a világesemények között pedig a környező országok nemzetközi megmérettetésein indul rendszeresen.
 
(forrás: delmagyar.hu)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41