Dátum: 2018 január 18. (csütörtök) | Piroska

hírek

Három arany a nyitrai utánpótláskorú sportlövő utánpótlás-viadalról!

Sportlövészet szakosztály 2017-11-14 Megtekintések száma: 311

Nyitrán versenyeztek a hét végén utánpótláskorú sportlövőink. Az Olimpiai Reménységek Versenye nevet viselő viadal valójában a májusi, nagy ORV kisebb változata, de év végi tesztversenynek jól megfelelt. A magyar versenyzők több érmet szereztek, köztük három aranyat. Joó Éva utánpótlás-koordinátor szerint az alapszakaszban meggyőzőbben lőttek a fiatalok.

Népes csapattal utazott a korosztályos válogatott Nyitrára az olimpiai reménységek „kis” versenyére. De így voltak ezzel az ellenfelek is, különösen a szerbek, akik olyannyira komolyan vették ezt a felkészülési tornát, hogy a legerősebb együttesükkel álltak ki, s szép számmal arattak győzelmeket. A magyar gárda a junior puskások mezőnyében egy aranyat, két ezüstöt és egy bronzérmet szerzett, s ugyancsak a puskásoknál, de a legfiatalabbak vagyis a serdülők mezőnyében, a leányok és a fiúk között egyaránt magyar győztes állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A csapatversenyben a leány puskás juniorcsapat a második, az ifjúsági fiú pedig a harmadik helyen végzett.

A juniorok aranya Vas Péter nevéhez fűződik, aki nagyon meggyőző, magabiztos versenyzéssel rukkolt ki a fiúk 60 lövéses puskás számában.

Joó Éva, a szövetség utánpótlás-koordinátora szerint a 19 éves komáromi versenyzőre mindig lehet számítani:

− Péter a nemzetközi mezőnyben is egyre többet mutat magából, s a jövő évi versenyek tükrében ez az aranyérem nekem most nagyon megnyugtató. A lányoknál a negyven lövéses puskás számban Bánki Dóra lett a második, Toma Dorina pedig a harmadik. Előbbi nem válogatott kerettag, ő a klubjával, a Budapesti Honvéddal utazott Nyitrára, ráadásul jövőre már a felnőttek között indul. Dorinának az alapszakasza nem volt túl erős, de a fináléban hozta magát. Az utóbbi időszakban vele egyébként is nagyon elégedett vagyok. A fiúknál Pekler Zalán a második helyen végzett, mind az alapszakaszban, mind a döntőben volt egy megingása, úgy érzem, magához képest még nincs topformában. De azt is mondhatom, hogy szerencsére, hiszen nem most kell hoznia magát. Zalán egyébként is nagy küzdő, a világversenyekre mindig felszívja magát.

Ez volt a szombati nap mérlege, vasárnap az összevont korosztályok versenyeztek, ahol egy bronzérmet szerzett a magyar küldöttség a junior fiúk 60 lövéses légpisztolyos kategóriájában, Agárdy Vilmos révén. Rajta kívül döntőbe jutott még két pisztolyos lány Gulyás Klaudia és Nagy Vivien, valamint a puskásoknál Hurai Viktória. A legkisebbek, vagyis a serdülők mezőnyében két UTE-s puskás tudott nyerni,  a 12 esztendős Tóth Anna és a nála egy évvel idősebbb Szegedi Máté.

− A mutatott alaperedmények jók voltak, a döntőket kell még gyakorolni – állapítja meg Joó Éva. – Nagyon fiatalok még, ebben a korban nehéz megérteni, miért hibáznak, de az a dolgunk, hogy segítsünk nekik. Most sok fiatalt megfigyeltem, láttam, hogyan készülnek a verseny előtt, mennyire izgulnak. Mivel egyesületi csapatok is jöttek, remek képet kaptam sok versenyzőről.

(forrás. nso.hu)

Képek

Kispest Open 2015 Strandröplabda Torna című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41