Dátum: 2019 június 27. (csütörtök) | László

hírek

Messze voltak a legjobbaktól a magyar sportlövő vegyes csapatok

Sportlövészet szakosztály 2018-09-02 Megtekintések száma: 836

A magyar duók nem jutottak döntőbe a légpuska és a légpisztoly vegyes csapatok versenyében a csangvoni olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokság első versenynapján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint puskában a Sidi Péter, Dénes Eszter páros végzett előrébb, ám az öt csapatot felvonultató fináléba kerüléstől ez a duó is messze volt. Az alapversenyt – mely során a pár tagjai 40-40 lövést adnak le, s eredményük összeadódik – Sidiék 832.5 körrel a 17. pozícióban zárták, a döntőtől 3.5 körrel elmaradva. A komáromiak világ- és Európa-bajnoka 418, míg Dénes 414.5 kört ért el.

 

Péni István és Zwickl-Veres Kata a 39. lett a 70 csapatot felvonultató mezőnyben. A páros visszafogottabb szereplése nem a légpuskában világranglista-vezető Pénin múlt. Az UTE 21 éves lövője ugyanis 421.2 körrel zárt, ami az egész mezőny legjobb férfieredménye volt.

A verseny után Sidi és Péni is azt hangsúlyozta, hogy a viadal kiváló edzés volt a hétfői egyéni 10 méteres számra, melyben mindketten esélyesek a nyolcas döntőbe kerülésre.

Pisztolyban Tátrai Miklós és Major Veronika kettőse indult, s lett 32. 757 körrel. A párosban ezúttal Tátrai volt a pontosabb, 383 kört ért el, míg Major 374-gyel zárt.

A vegyes csapatoknál mindkét számban két-két duó szerzett kvótát. Az egyéni számokban négy-négy tokiói indulási jogot osztanak ki.

Hétfőn a férfi és női légpuska küzdelmeit rendezik a dél-koreai városban.

(forrás: nso.hu)

Képek

UTE Kiállítás című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41