Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Péni István Budapest-bajnok!

Péni István győzött férfi légpuskában a sportlövők Budapest-bajnokságán, amely egyben második Európa-bajnoki válogató is volt. Az Újpest versenyzője az alapversenyben és a döntőben is kiválóan lőtt.
 
Végig vezetve kiváló, 632.3 körös eredménnyel nyerte meg az alapversenyt Péni István férfi légpuskában a második Eb-válogatónak számító Budapest-bajnokságon. Az Újpest versenyzője a döntőben is végig vezetve nyert.
 
Az alapversenyben hatvan lövésből hatvan darab tízest értem el, és tizedelve is az eredmény 632.3 volt, ami kiváló. Úgyhogy boldog vagyok, hogy tudom tartani ezt a jó formát- nyilatkozta a világbajnoki ezüstérmes sportlövő, Péni István az Echo Televíziónak.
 
Péni már a márciusi kontinensviadal előtt megszerezheti az olimpiai kvótát Tokióra.
 
Igen, az eszéki verseny majd márciusban lesz. Még előtte lesz egy nagyon fontos versenyünk Indiában. Ugye, az indiai világkupa, ahol már lehet olimpiai kvótát szerezni. Úgyhogy arra is készülünk - fogalmazott. 
 
A döntőben Vas Péter végzett a második helyen. A két hét múlva sorra kerülő százhalombattai országos-bajnokság lesz a harmadik, egyben utolsó válogatóverseny.
 
 
GRATULÁLUNK!
 
(forrás: echotv)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41