Dátum: 2019 március 20. (szerda) | Klaudia

hírek

Péni István a döntőben is villogott a légfegyveres ob-n

Sportlövészet szakosztály 2018-04-09 Megtekintések száma: 543

Színvonalas küzdelmet hozott a férfi puskások versenye a Százhalombattán zajló légfegyveres országos bajnokságon, melyen Péni István és Sidi Péter nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményt ért el az alapversenyben, a fináléban viszont csak Péni villogott, így ő lett az aranyérmes.

A 10 méteres viadalon a magyar mezőny két kiemelkedő alakja egyformán kiválóan célzott a 60 lövéses alapban. A tavalyi világkupa-döntőn és az idei első vk-versenyen is győztes Péni 632,6 kört, míg a 2016-os vk-fináléban aranyérmes, olimpiai ötödik Sidi 631,7 kört ért el, amivel messze kiemelkedtek a mezőnyből.

A felnőtt válogatott harmadik emberének számító Somogyi Péter ezúttal is hozta magát, és jónak mondható, 626,2 körrel végzett a harmadik helyen.

A döntőben aztán Sidi visszafogottabban teljesített, így végül a dobogóról is lemaradt, negyedik lett. Péni keze viszont nem remegett meg, Somogyit 1,8 körös előnnyel maga mögé utasítva nyerte meg a bajnoki címet. A bronzérmet Kapás István szerezte meg.

"Kifejezetten örülök Péni István és Sidi Péter alaperedményeinek, és Somogyi Péter is hozta, amit vártam tőle. Ezek a teljesítmények egyértelműen biztatóak" - összegezte a látottakat Győrik Csaba szövetségi kapitány.

A nőknél nem lehetett ilyen magas színvonalú versenyt várni, és a versenyzők nem is tudták meglepni a szakembereket. Az alapban Hanák Gabriella (621,2 kör) volt a legjobb Hurai Viktória (620 kör) előtt, míg a döntőben helyet cseréltek, Hurai egy körrel legyőzte Hanákot.

Felnőttben 1 egyéni aranyat szereztünk három csapat aranyat: férfi puska (Péni István, Prágai Patrik, Koczor Péter) női puska (Szijj Katinka, Toma Dorina, Biatovszki Mira) és férfi pisztoly (Csiznadia András, Szűcs Gergely, Antal Balázs), és egy vegyes csapat aranyat puskával Szijj Katinka - Péni István duó révén.

Ezen kívül itt született még 1 ezüst, és 3 bronz. Ifi és junior korosztályban két egyéni arany született: Hammerl Soma ifi légpuska, és Iszprávnik Péter junior légpisztoly, valamint aranyat nyert az ifi fiú légpuska csapat (Hammerl Soma, Kiss Viktor és Simai Márton).

Továbbá 2 ezüst és 7 bronz.

A ponttáblázatban az élen végeztünk 147 ponttal. Utánunk a KSI 101 pont, a BHSE 75 pont és a Vasas 51 pont.

Eredmények:
férfi légpuska:
1. Péni István (UTE) 250,2 kör
2. Somogyi Péter (ZTE) 248,4
3. Kapás István (KVSE) 227,3

női légpuska:
1. Hurai Viktória (Vasas) 246,7 kör
2. Hanák Gabriella (BHSE) 245,7
3. Kozma Nikolett (Vasas) 224,6

vegyescsapat légpuska:
1. UTE (Péni, Szijj Katinka) 496,8 kör
2. KVSE (Nagy Sándor, Miskolczi Julianna) 496,7
3. FSLK (Vas Péter, Lázár Antónia) 425,7

GRATULÁLUNK MINDEN VERSENYZŐNKNEK!

(forrás: origo.hu)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41