Dátum: 2018 július 19. (csütörtök) | Emília

hírek

Péni István kiválóan lőtt Wroclawban!

Sportlövészet szakosztály 2015-03-31 Megtekintések száma: 1269

A viadal honlapja szerint Tobai-Sike Renáta – a sportág jelenlegi egyetlen magyar riói olimpiai kvótása – kétszer sportpisztolyban, egyszer pedig légpisztolyban lépett lőállásba Lengyelországban, ahol a nagyon erős mezőnyben mindannyiszor döntőbe jutott, s légpisztolyban lett második.

A Budapesti Honvéd lövője a tízméteres számban 383 körös alaperedménnyel került fináléba, ahol 199.2 kört lőtt, és csak a kétszeres olimpiai harmadik, kétszeres világbajnok német Munkhbayar Dorjsuren tudta őt legyőzni. Az első napi 25 méteres számban az ötödik, míg a másnapiban a hetedik helyen zárt.

(Péni István az idei VB harmadik, valamint a olimpiai, világ- és európa bajnok mellett a versenyen)

Péni István, aki a hónap elején a juniorok között lett ezüstérmes a légfegyveres Eb-n, vasárnap légpuskában nagyszerű, 625.9 körös teljesítménnyel jutott fináléba, ahol szintén remekül célzott és 208.5 körrel, a győztes lengyel Tomasz Bartniktól csupán három tizedkörrel elmaradva lett második.

A 18 éves puskás ugyancsak jól szerepelt a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett versenyében, melynek alapversenyét 1168 körrel a mezőny második helyén zárta, majd a döntőben végül a hetedikként végzett.

(forrás: nemzetisport.hu)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41