Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

Toma Dorina, Péni István és Szabián Norbert is utazik a sportlövő világbajnokságra!

Rendkívül sűrű programot bonyolít majd a szeptemberi sportlövő-világbajnokságon Péni István és Sidi Péter; a két kiváló puskás 10, 50 és 300 méteren összesen hét versenyszámban lép lőállásba a csangvoni viadalon, amelyen már olimpiai kvótákat osztanak.

Kedden kihirdette a magyar csapatot Győrik Csaba szövetségi kapitány a szeptember 2. és 14. között Csangvonban rendezendő világbajnokságra – 31 felnőtt és korosztályos sportlövő utazik Dél-Koreába.

A legerősebb szakágnak számító férfi puskában hét-hét számot vállal Péni István és Sidi Péter is. Péni a háromállomásos világbajnoki válogatósorozatban végig világszínvonalon lőtt, míg Sidinek a légpuskában mutatott formája biztató – mindkét kiválóság jó eséllyel pályázik döntős szereplésekre, és a Somogyi Péterrel kiegészülő légpuskás együttesünk is megcélozhatja a dobogót.

Ugyancsak erős a Csonka Zsófia, Major Veronika, Sike Renáta alkotta női pisztolyos csapat, amelynek valamennyi tagja lőtt kiemelkedő, vb-döntőt érő eredményt a válogatósorozatban.

A női puskásoknál kivívta a részvételi lehetőséget a szülési szabadságáról visszatérő Zwickl-Veres Kata, akinek fő száma ezúttal a vegyes páros lesz, a BHSE versenyzője Pénivel alkot csapatot.

Egy aranyért és további kettő-négy érem megszerzéséért utazunk Dél-Koreába, és szeretnénk a hagyományokat folytatva az elsők között olimpiai kvótát szerezni Magyarországnak. Utóbbira elsősorban a férfi puskásoknak és a női pisztolyosoknak van esélyük" – fogalmazta meg tömören a célkitűzéseket Győrik Csaba szövetségi kapitány.

A 2020-as olimpia első kvótaszerző versenyén minden egyéni olimpiai számban négy-négy, a vegyes párosoknál pedig két-két tokiói indulási jogot osztanak ki. A viadalt szeptember 2. és 14. között rendezik.

A MAGYAR VB-CSAPAT
FÉRFIAK
Puska: Péni István (légpuska, vegyes csapat, kisöbű szabadpuska 3x40 és fekvő, 300 m mindhárom szám), Sidi Péter (légpuska, vegyes csapat, kisöbű szabadpuska 3x40 és fekvő, 300 m mindhárom szám), Somogyi Péter (légpuska), Szabián Norbert (50 m és 300 m fekvő számok)
Pisztoly: Tátrai Miklós (légpisztoly, vegyes csapat, szabadpisztoly), Bérces Béla (központi gyújtású pisztoly)
Futócél: Boros László, Tasi Tamás, Sike József (10 és 50 m normál és vegyes számok)
Target sprint: Büki Dávid, Ozsvárt Donát
Korong: Hegyi Norbert, Romano Mario (mindkettő trap)
NŐK
Puska: Zwickl-Veres Kata (légpuska, vegyes csapat), Dénes Eszter (légpuska, vegyes csapat)
Pisztoly: Csonka Zsófia (légpisztoly, sportpisztoly), Major Veronika (légpisztoly, sportpisztoly, vegyes csapat), Tobai-Sike Renáta (légpisztoly, sportpisztoly)
Korong: Pongrátz Bianka (skeet)
JUNIOR FÉRFIAK
Puska: Hammerl Soma (légpuska, vegyes csapat), Pekler Zalán (légpuska, vegyes csapat, kisöbű szabadpuska 3x40 és fekvő), Prágai Patrik (kisöbű szabadpuska 3x40 és fekvő), Vas Péter (légpuska, kisöbű 3x40 és fekvő)
Pisztoly: Iszprávnik Péter (légpisztoly, vegyes csapat)
Korong: Fodor Dávid (skeet)
JUNIOR NŐK
Puska: Gáspár Lalita (légpuska, vegyes csapat, kisöbű sportpuska 3x40 és fekvő), Horváth Lea (légpuska, vegyes csapat, kisöbű sportpuska 3x40 és fekvő), Toma Dorina (légpuska, kisöbű sportpuska 3x40 és fekvő)
Pisztoly: Egri Viktória (légpisztoly, vegyes csapat, sportpisztoly), Fábián Sára (légpisztoly, sportpisztoly), Komáromi Krisztina (légpisztoly, sportpisztoly)

(forrás: nso.hu)

Képek

Taekwondo farsang - 2019.03.01. című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41