Dátum: 2018 május 26. (szombat) | Fülöp, Evelin

hírek

Toma Dorina egyéni csúcsot lőtt a sportlövők junior-világbajnokságán!

Sportlövészet szakosztály 2017-06-26 Megtekintések száma: 1092

Három szám egyéni és csapatversenyével kezdődött meg a sportlövők junior-világbajnoksága a németországi Suhlban. Magyar szempontból a nap legjobb eredménye a férficsapat pontszerző, ötödik helye lett, Toma Dorina pedig egyéni csúcsot lőtt. Az esélyes Péni István fegyverét technikai hiba érte utol.

 

Kovács Máté Nem a reményeink szerint sikerült a magyar fiatalok rajtja a junior-világbajnokságon, a németországi Suhlban. Honlapunk megkereste Kissné Oroszi Editet, az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitányát, aki összegezte a nap történéseit. Az élre kívánkozik az esélyes Péni István esete...

A korosztályos világbajnokságon – a felnőttek között már Világ Kupa-győzelmet szerzett – Péni István jó szereplésében joggal bizakodhattunk, azonban ebben a sportágban – technikai sport lévén – előfordul, hogy nem csak a sportoló képességei befolyásolják az eredményt. „A fiú puskások kategóriájában a kvalifikáción Pekler Zalán kilencedik, Péni István pedig a tizedik helyen végzett – mondta a szakember. – Istók fegyvere a próbalövések után, sütési hiba következtében elromlott, ezért időhátrányba került és az utolsó tizenöt lövésben már nem tudta jól szűrni a szelet, így két tizeddel kiesett a döntőből, ami nekem mindenképpen szomorú.” A Pekler, Péni, Kovács alkotta fiúcsapat végül a pontszerző, ötödik helyen végzett, habár Kissné nagyon bízott az ennél jobb szereplésben.

A nők mezőnyében véget ért a fekvő 50 méteres szám, kiemelkedő helyezés nem született, de Toma Dorina egyéni csúcsát a kapitány „varázslatos teljesítménynek” értékelte, majd hozzátette, hogy sajnos, a másik két lány, Kozma Nikolett és Gáspár Lalita kicsit gyengébben szerepelt.

A juniorvébé első napján kiosztott hat aranyérem hat országba került. A férfi bajnoki címeken Ausztria, Finnország, Kína és India osztozott, míg a nők puskás számában cseh egyéni és norvég csapatgyőzelem született.

A versenysorozat második napján is több magyar fiatalért szoríthatunk. Major Veronika és Egri Viktória jó szereplésében is bízik kapitány asszony, és lőállásba lép a még nagyon fiatal leánycsapat is, amely menedzselési szándékkal kapott helyet a suhli delegációban.

SPORTLÖVŐ JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, SUHL (NÉMETORSZÁG)
A nap világbajnokai és a magyar szereplők helyezése
FÉRFIAK
Puska, 50 m, fekvő, csapat: Ausztria 1865.6… 5. Magyarország (Pekler Zalán, Péni István, Kovács Csaba) 1850.2
Puska, 50 m, fekvő: Cristian Friman (Finnország) 246.4. (Pekler Zalán és Péni István nem jutott döntőbe)
Pisztoly, 25 m, csapat: Kína 1694 (Magyar induló nem volt.)
Pisztoly, 25 m, egyéni: Anis Anis (India) 579 - junior-világcsúcs
NŐK
Puska, 50 m, fekvő, csapat: Norvégia 1859.7 - junior-világcsúcs, ... 17. Magyarország (Toma Dorina, Kozma Nikolett, Gáspár Lalita) 1825.3

Puska, 50 m, fekvő: Katerina Kolariková (Csehország) 624.9,... 18. Toma Dorina 617.0,... 58. Kozma Nikolett 604.5, 60. Gáspár Lalita 603.8

(forrás: nso.hu)

Képek

"Kissrác voltam én, bámultam a csodát" című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41