Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

ARANYÉREM A JUNIOR OB-N

15 éves győztese is lett a 10 méteres junior ob-nak

A sportlövők Százhalombattán kezdődött 10 méteres országos bajnokságának juniormezőnyében négy egyéni aranyérem került kiosztásra – az egyik a mindössze 15 éves Tóth Annát illette.

Csütörtökön a juniorok, azaz 2001-ben vagy később született fiatalok versenyeivel kezdődött meg a sportlövők 10 méteres országos bajnoksága. A Százhalombattán zajló eseményt a légpisztolyos fiúk küzdelmei nyitották meg. Az alapversenyből Nagy Bálint jutott első helyen a nyolcas döntőbe, ott aztán a harmadikként zárt. A bajnoki címet Gavola Bence szerezte meg, míg a dobogó második fokára Rédecsi Máté állhatott fel.

A légpisztolyos lányok mezőnyében rajt-cél győzelmet aratott Jákó Miriam, hiszen az alapversenyben és a döntőben is ő bizonyult a legjobbnak, ráadásul a fináléban 240.2 körös új korosztályos csúccsal végzett. Tőle csupán két tizeddel maradt el Fábián Sára, aki így a második lett, a bronzérem pedig Ozsváth Réka nyakába került.

A fiú légpuskások viadalában Hammerl Soma bizonyult ellenállhatatlannak. A versenyszám junior Európa-bajnoki címvédője az alapverseny után a döntőben is az élen végzett. Mögötte Török Ferenc zárt, a harmadik helyre pedig a csupán 2005-ös születésű Kálmán Bálint ért fel bravúrosan.

Mégsem ő lett a nap legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó 15 éves sportlövője. Az elképesztően erős légpuskás leánymezőnyben Tóth Anna szerezte meg a bajnoki címet. A látványos gyorsasággal fejlődő ígéret győzelme csak azért sorolható a meglepetés kategóriába, mert versenytársai között az olimpiai kvótát szerző Mészáros Eszter, a tavalyi év legjobb női sportlövőjének választott Dénes Eszter és az ugyancsak kiváló korosztályos eredményekkel büszkélkedő, ötven méteren már felnőtt Eb-bronzérmes Bajos Gitta is ott volt. Fordított sorrendben az alapversenyben épp ők előzték meg Annát, aki viszont a döntőben bizonyult a legkoncentráltabbnak, és 251.4 kört lőve nyert Mészáros Eszter és Tarr Vivien előtt.

Az, hogy ezúttal sem marad korosztályos országos csúcs nélkül a bajnokság, már a döntők előtt kiderült. Az UTE légpuskás fiúcsapata, Hammerl Soma, Kiss Viktor, Glázer Bence összeállításban 1863.5 körös teljesítménnyel szárnyalta túl az eddigi legjobb junioreredményt.

Pénteken az ifjúságiak versenyeivel folytatódik az országos bajnokság, és a juniorok között is kiválóan szereplő 2004-ben, valamint annál később született reménységek újra lőállásba lépnek.

10 MÉTERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, SZÁZHALOMBATTA

Juniorok

Fiú légpisztoly döntő. Egyéni. 1. Gavola Bence 234.1 kör (NYPLE), 2. Rédecsi Máté 232.7 (BHSE), 3. Nagy Bálint 211.7 (EPLE). Csapat. 1. UTE, 2. NYPLE/A, 3. CSEPEL LE/A

Leány légpisztoly döntő. Egyéni. 1. Jákó Miriam 240.2 (CTSE), 2. Fábián Sára 240.0 (KSI), 3. Ozsváth Réka 214.6 (KSI). Csapat. 1. KSI/A, 2. KSI/B, 3. UTE

Fiú légpuska döntő. Egyéni. 1. Hammerl Soma 249.7 (UTE), 2. Török Ferenc 249.2 (CSLE), 3. Kálmán Bálint 226.5 (ZTE). Csapat. 1. UTE/A (1863.5 körös korosztályos csúccsal), 2. ZTE, 3. Cél-Tudat SE

Leány légpuska döntő. Egyéni. 1. Tóth Anna 251.4 (UTE), 2. Mészáros Eszter 248.5 (GEAC), 3. Tarr Vivien 227.3 (UTE). Csapat. 1. UTE, 2. KVSE/A, 3. APLE

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(forrás: nemzetisport.hu)

Képek

Challenge day 2019 című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41