Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

BEINDULT AZ ÚJPESTI "SNIPER"

A wroclawi légfegyveres Európa-bajnokságon Péni István aranyérmet nyert férfi puskában, az UTE ifjú klasszisa pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta.

 Sportlövő Eb, férfi puska, Európa-bajnok:

PÉNI ISTVÁN 250,5 kör
2. Oleh Carkov (Ukrajna) 249,2
3. Sergey Richter (Izrael) 228,8

A döntőben aztán viszonylag gyorsan kiderült, hogy az érmekért Péni lehet majd versenyben kettőjük közül, a MOL Csapat ifjú klasszisa stabilan az élbolyban volt, a két ötös sorozatot a harmadik helyen zárta. A folytatásban - ahogy korábban a nőknél is - minden második lövés után kiesett az utolsó helyen álló.

Az UTE 23 éves sportlövője közben folyamatosan javított és Sidi kiesésekor az első helyen állt, viszont az első öt között minimális volt csak a különbség, így körről körre változott az állás. A 18. sorozat után a magyar puskás csak a negyedik volt, ami azt jelentette, hogy utolsó helyről kezdte a 19. szériát.

BEINDULT AZ ÚJPESTI "SNIPER"

 Ekkor viszont egészen egyedülállót mutatott, előbb tökéleteset, 10,9 kört lőtt, majd 10,8-at, amivel az élre ugrott. Az érem innentől biztos volt a számára, viszont Péni továbbra is kiválóan koncentrált, s a 21., a 22., a 23. és végül a záró, 24. lövés után is maradt az első helyen, amivel karrierje első felnőtt Európa-bajnoki címét gyűjtötte be.

Péninek ez a második érme Wroclawban, mivel pénteken - az egyéniben szombaton hatodik - Dénes Eszterrel második lett vegyes párosban és vasárnap, a férfi csapatversenyben még növelheti is dobogós helyeinek számát."Életem eddigi legnagyobb sikerét értem el. Ez most az én napom volt, az alapversenyben és a döntőben is csak tízest lőttem- idézte a magyar szövetség hírlevele a győztest. - Alacsonyan tudtam tartani végig a pulzusomat, koncentrált, összeszedett, magabiztos versenyzést mutattam be, minden összeállt. A döntőben először az érem megszerzése volt a célom, aztán amikor az már sikerült, akkor az aranyat vettem célba."

"Volt egy nehezebb része a finálénak, de mindig tudtam váltani, kijöttem ezekből a kisebb hullámvölgyekből. Eddig is az ötkarikás esélyesek között tartottak számon, de ezzel nem foglalkozom."Már 11 éve úgy készülök, hogy egyszer majd minél jobban szerepeljek egy olimpián. Ugyanazt a munkát fogjuk folytatni edzőmmel, Oroszi Edittel Tokióig, amit eddig is, és meglátjuk, hogy mire lesz elég.

 

 (MOL csapat, fiatal tehetségek)

 

Képek

baki I. Európai Játékok - csapatgyűlés című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41