Dátum: 2024 április 14. (vasárnap) | Tibor

hírek

BRONZÉREM A JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁGON

Domsits Olívia izgalmas légpisztolyos döntőben szerzett bronzérmet a sportlövők győri junior Európa-bajnokságán.

Remekül szerepelt és bronzérmet szerzett a győri 10 m-es junior sportlövő Európa-bajnokság légpisztolyos versenyében az UTE 20 éves kiválósága, Domsits Olívia.Orbán László tanítványa 570 körrel a második helyen jutott be a nyolcas döntőbe, melyben a visszafogott kezdése után egyre jobban teljesített, felzárkózott az élmezőnyhöz, és a bronzéremért Viktoria Sindlerovával szemben szétlövésben küzdött meg. Ekkor a cseh lány 9.1-ére 10.3 kör volt a válasza Domsitsnak, aki ezzel kiérdemelte a harmadik helyet (215.0). A magyar versenyzőnek a ezüstérmes szlovén Manja Slakot már nem volt esélye utolérnie. Az Eb-t a georgiai Mariami Prodiasvili nyerte 242.2 körös döntős junior Európa-rekorddal.

Orbán László tanítványa 570 körrel a második helyen jutott be a nyolcas döntőbe, melyben a visszafogott kezdése után egyre jobban teljesített, felzárkózott az élmezőnyhöz, és a bronzéremért Viktoria Sindlerovával szemben szétlövésben küzdött meg. Ekkor a cseh lány 9.1-ére 10.3 kör volt a válasza Domsitsnak, aki ezzel kiérdemelte a harmadik helyet (215.0). A magyar versenyzőnek a ezüstérmes szlovén Manja Slakot már nem volt esélye utolérnie. Az Eb-t a georgiai Mariami Prodiasvili nyerte 242.2 körös döntős junior Európa-rekorddal.

„A döntő nehezebb volt, mint az alapverseny, mert az elején nem találtam a helyem a pályán – nyilatkozta a bronzérmes a hazai szövetségi portálnak. – De utána minden összeállt, el is kapott a flow-érzés. Úgy gondolom, hogy amit lehetett, kihoztam a döntőből. Nyilván egy sportoló mindig nyerni szeretne, de ezzel az eredménnyel, ezzel a helyezéssel elégedett vagyok. Az alapversenyen még lehet csiszolni, de az tekintélyt parancsoló volt, hogy a második helyen jutottam tovább. Már ezt is sikerként éltem meg. A döntőben a gyengébb kezdés után próbáltam korrigálni a pisztolyom beállításán, és ez sikerült is. A szétlövésben nagyon leizzadtam. Csak arra figyeltem, hogy a lövésem minél  precízebb ki legyen dolgozva, és szerencsére tízest lőttem. Örültem neki nagyon. Ez volt az első egyéni érmem világversenyen.”

Sportolónkkal készült interjút itt nézhetik meg:

https://www.facebook.com/watch/?v=1538156506976723&extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&ref=sharing

(forrás:https://www.utanpotlassport.hu/, kép: MSSZ)

 

Képek

"Kissrác voltam én, bámultam a csodát" című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41