Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Első felnőtt olimpiáján a tizenharmadik lett Péni István!

Sidi Péter – ötödik olimpiáján eddigi legjobb eredményét elérve – az 5. helyen végzett a férfi légpuska fináléjában a riói olimpián. A döntőt az olasz Niccolo Campriani nyerte meg, mögötte az ukrán Szerhij Kulis és az orosz Vlagyimir Maszlennyikov zárt.

Sidi Péter remekül kezdte a döntőt, hat lövés után az élen állt, ezt követően azonban visszacsúszott a hetedik helyre. Innen még feljebb lépett az ötödikre, így előtte búcsúzott a döntőtől az ukrán Oleh Carkov, a horvát Petar Gorsa és a fehérorosz Ilja Csarhejka is.

Innen azonban már nem tudott újítani a 37 éves sportlövő, így az ötödik helyen végzett, ami az eddigi legjobb szereplése mind az öt olimpiáját megvizsgálva.

A fináléban az olasz Niccolo Campriani – az új lebonyolítási rend miatt olimpiai döntős rekorddal – szerezte meg az aranyérmet, mögötte az ukrán Szerhij Kulis és az orosz Vlagyimir Maszlennyikov zárt.

A mindössze 19 éves Péni a 30. lövésig nagyszerűen produkált, akkor viszont csak 9,4 kört lőtt. A hiba viszont nem zavarta meg, sőt, a negyedik szériában csak belső tizeseket lőtt, s a 106 körös eredmény után az első nyolcba került. Sokáig azonban nem maradt ott, az ötödik sorozatában háromszor is vétett (9,4, 9,8, 9,9), a hatodikban pedig az utolsó előtti kísérletét rontotta (9,4), így végül 624 körrel a 13. lett.

“Összességében úgy érzem, helytálltam, egyáltalán nem voltam ideges. Az első két sorozat jól is sikerült, a harmadik végén viszont becsúszott egy 9,4-es lövés. – beszélt versenyéről az UTE lövője. – Utána azt mondtam magamban, gyerünk, csináld tovább, tudsz te 106-ot is lőni, s egyből meg is csináltam, azt követően viszont alighanem elfáradtam. Fiatal vagyok még, kell a tapasztalat” – mondta a vasárnap a kisöbű szabadpuska összetett számában érdekelt Péni István élete első ötkarikás versenyét követően.

(forrás: nso.hu, m4sport.hu)

Képek

2019.évi Karate Magyar Bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41