Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Klubunk fiatal sportolója, Péni István a legjobb férfi sportlövő!

A Magyar Sportlövők Szövetségének elnöksége Péni Istvánt, a MOL Tehetségtámogató programjának részesét az év legjobb férfi sportlövőjének választotta. A nankingi ifjúsági olimpián arany- és bronzérmet szerzett lövő olimpiai A keretes felnőtt válogatott lett!

Péni István – sportlövő berkekben Isti – az elmúlt hetekben is remek formában versenyzett. Október 4-én a diákolimpia budapesti döntőjében a 40 lövéses versenyben új országos csúcsot, 400 kört lőtt, ami az elérhető maximum!

Október 25-én Komáromban, a Tesco Kupán 529,9 körrel új ifjúsági és junior országos csúcsot lőtt, és 210,0 körös döntővel győzött.

November első két napján a horvátországi Splitben, a Salona DC.-n a felnőttek versenyében, rangos mezőnyben olimpiai érmeseket megelőzve első helyen végzett.

Onnan továbbutazva Szlovéniába, november 8-án a maribori nemzetközi versenyen, második lett az olimpiai és világbajnokokat felsorakoztató felnőtt mezőnyben.

A legutóbbi hétvégén Nyitrán, az Olimpiai Reménységek Versenyén, előbb 630,4 körre javította országos csúcsát, és 208,1 körös döntővel győzött, majd vasárnap tovább javított: 631,3 kör lett az új országos csúcs és a döntőben elért 207,3 körrel ismét megnyerte a versenyt!

A 2014-es felnőtt mezőnyben elért eredményeivel, európai ranglista helyezésével kvótát szerzett a nyári európai olimpiai játékokra Bakuba.

(forrás: molcsapat.hu)

GRATULÁLUNK!

Képek

UTE Kiállítás című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41