Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Magyar légfegyveres sikerek Szlovéniában!

Péni István szombaton, Sidi Péter pedig vasárnap nyerte meg a férfi puskások versenyét a szlovéniai Ruséban rendezett nemzetközi légfegyveres viadalon.

A 11 ország lövőit felvonultató esemény honlapja szerint a világ- és Európa-bajnok Sidi szombaton még nem versenyzett. Az első napon az ifjúsági olimpiai bajnok Péni az alapversenyben nem lőtt kiemelkedően, hatodik lett, a fináléban viszont kimagasló, 210,6 körös eredménnyel győzött. Péni finálés teljesítményéről sokat elárul, hogy a húsz lövésből a leggyengébb eredménye 10,2 kör volt.

Vasárnap Sidi is csatlakozott a mezőnyhöz. Az alapversenyben rögtön a legjobbnak bizonyult, a fináléban pedig Pénivel vívott nagy versenyt, és mindössze 2 tized előnnyel (207,5 kör-207,3 kör) győzött.

A szlovéniai versenyen Egri Viktória szombaton második, vasárnap pedig harmadik lett légpisztolyban. Elsősorban a döntőkben lőtt jól, a csapatban 2012-ben Európa-bajnoki ezüstérmes Nemes Adrienn viszont vele ellentétben az alapversenyben volt erős, a döntőkben azonban csak ötödik és hetedik lett.

Férfi pisztolyban Tátrai Miklós előbb negyedik, majd ötödik lett, s bár vasárnap hátrébb végzett, mégis az akkori alapversenye miatt elégedettebb lehet, mivel 582 körös alapja – mellyel első helyen jutott tovább – nemzetközi szinten is jó eredménynek számít.

Női puskában Toma Dorina szombati ötödik helye volt a legjobb, az Európa-bajnoki címvédő Miskolczi Julianna szombaton hetedik lett, vasárnap viszont nem jutott fináléba.

(Forrás:MTI)

Képek

Brandenburg, kajak-kenu Európa-bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41