Dátum: 2021 október 18. (hétfő) | Lukács

hírek

PÉNI ISTVÁN RANGOS VERSENYRE KAPOTT MEGHÍVÁST

Két magyar puskás, az olimpiai ötödik Péni István, valamint Mészáros Eszter is meghívást kapott a sportlövészet történetének legmagasabb összdíjazású versenyére, a ciprusi Elnök Kupára.

Az október 19. és 24. között Larnacában sorra kerülő, 859 200 dollár (259 millió forint) összdíjazású viadalon minden olimpiai számban rendeznek majd versenyeket, s minden egyéni viadalra 12-12 lövőt hívtak meg. Egyéniben minden győztes 15 ezer dollárt kap, a másodikak 12-12, a harmadikok pedig 10-10 ezer dollárt vehetnek majd át, de még a 12. helyen záró sportolóknak is jár ezer dollár.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a tokiói játékokon légpuskában ötödik, összetettben tizedik, a 10 méteres vegyescsapat számban pedig Mészárossal közösen hetedik Péni István légpuskában és a király számban, a kisöbű szabadpuska 3×40-es versenyében is indulhat.

Mészáros Eszter, aki a japán fővárosban a légpuskát a 20., az összetettet pedig a 26. helyen zárta, 10 méteren lő majd egyéniben.

A vegyescsapat versenyekben a párosokat sorsolás útján állítják majd össze.

A tervek szerint az Elnök Kupát minden évben meg fogják rendezni” – idézte a magyar szövetség közleménye Sinka Lászlót, a magyar szövetség főtitkárát.

“Azért ez a neve, mert a pénzjutalmak abból a 10 millió dolláros keretből kerülnek kiosztásra, amelyet Vlagyimir Liszin, a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) elnöke ajánlott fel a sportágnak. Nagyon örülök, hogy ezen a rangos eseményen két versenyző is képviselheti a magyar színeket” – tette hozzá.

(forrás és kép: http://jochapress.hu/szetloves-egymillio-dollarert/?fbclid=IwAR3KKvUFGKZvXpFhKiQwOXIbp-cWsZ3cZNm8V-v85vcRBASOUxWRHZ1g0JY)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41