Dátum: 2021 április 14. (szerda) | Tibor

hírek

PÉNI VILÁGCSÚCS FELETTI EREDMÉNYT LŐTT

Péni világcsúcs feletti eredményt lőtt 50 méteren!

Két világcsúcs feletti eredménnyel, két új országos rekorddal kezdte az 50 méteres versenyszezont Péni István, aki hamarosan nemzetközi viadalon is bizonyíthat.

Péni István az 50 méteres fedett pályás országos bajnokságon ízelítőt adott abból, milyen formában várja a sportág esztendőnyi szünetet követő első nagy nemzetközi viadalát, a március 18-án kezdődő újdelhi világkupaversenyt. Az UTE légpuskával Európa-bajnok sportolója extraklasszis teljesítményt nyújtott vasárnap; az alapversenyben az elérhető 400 körből térdelő és fekvő pozícióban is 399-et lőtt, és végül 1191 körös új országos rekorddal, a fennálló világcsúcsnál 3 egységgel jobb eredménnyel zárta a kvalifikációs szakaszt. A döntőben aztán rátett még egy lapáttal: 466.9-cel, a világcsúcsot (465.3) újfent lekörözve, új hazai rekorddal győzött.

„Nagyon jó érzés, hogy hosszú idő után 50 méteren is versenyezhettünk végre. Nagyon elégedett vagyok az alapverseny és a döntő eredményével is, amit az edzéseken nyújtott teljesítményem alapján vártam is magamtól. Szeretnék már ott lenni Indiában, hogy a nemzetközi mezőnyben is megmérethessem magam” – értékelt Péni István.

A szakág másik kiválóságát, Sidi Pétert (KOSE) szabálytalan eszközhasználat miatt kizárták a versenyből.

FEDETT PÁLYÁS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAPEST

Férfiak. 50 m. Kisöbű puska, összetett. Országos bajnok: Péni István (UTE, edző: Kissné Oroszi Edit) 466.9 kör – új országos csúcs (alapverseny: 1191 – országos csúcs, régi: 1188, Péni, 2018), 2. Vas (KVSE) 457.0 (1163), 3. Pekler (KVSE) 445.2 (1168)

(forrás és kép: nemzetisport.hu, Földi Imre)

Képek

UTE Karate Szakosztály képei című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41