Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Péni István aranyérmes a junior világkupán!

 
Az olimpiai kvótás Péni István megnyerte a férfi 50 méteres kisöbű szabadpuska fekvő számot a junior sportlövők németországi világkupa-versenyén, Suhlban.
 
A 19 éves ifjúsági olimpiai bajnok sportlövő az alapversenyből a negyedik helyen jutott be a fináléba, melyben 202,7 körös eredménnyel győzött.
 
Péni István történelmi győzelmet ért el, hiszen ez volt a junior világkupa-sorozat első versenye, melyben az első számot nyerte meg a magyar versenyző.
 
,,Történelmi győzelem, hiszen az első junior világkupa első versenyszámát nyertem meg. Eszméletlen hideg volt, teljesen szétfagytak és elmerevedtek az izmaim, ezt egy pikáns szél még fűszerezte, így kész "élmény" volt a mai lövészet. Sajnos a döntőnket vagy ötször félbeszakították, így igencsak elnyúlt a verseny, de végül örülök, hogy sikerült nyernem. Az érzés újra fantasztikus volt” – nyilatkozta Péni a szövetség honlapjának.
 
Az UTE sportolója tavaly augusztusban harcolta ki az olimpiai részvétel jogát, és a magyar szövetség március végi döntése szerint Rióban két számban, légpuskában és a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses versenyében indul.
 
Péni István eredményével a 9., míg Sidi Péter a 8. a sportlövők világranglistáján a jelenlegi állás szerint.

(forrás: M4)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41