Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

Péni István újabb aranyérmet és magyar rekordot lőtt

2014. december 20-án, szombaton rendezték meg az Újpest Sportlövő Szakosztályának lőterén a 2015. évi légfegyveres Európa Bajnokság első válogatóját. A versenyen készült képeket IDE katitntva tudja megtekinteni!

Klubunkat „hazai pályán” huszonegy sportolónk képviselte: Almássy Dóra, Bálint Cecília, Biatovszki Mira, Dénes Eszter, Gábriel Emese, Molnár Anikó, Tamás Klaudia, Toma Dorina, Antal Balázs, Boda Bence, Borbély Levente, Bukovszky Péter, Csizmadia András, Kalmár Tamás, dr. Kulcsár Péter, Papanitz Zoltán, Kudor Gergő, Péni István, Simon Bence, Szabián Norbert és Szűcs Gergely.

Az első verseny a férfi légpuska 60 lövéses száma volt, ahol Boda, Bence, Bukovszky Péter, Kudor Gergő, Péni István és Szabián Norbert indult.

A selejtezőben a 2014-es év legjobb férfi sportlövőjének választott Péni István 632.1 körös új magyar rekordot lőtt, amivel – természetesen – magabiztosan jutott a döntőbe (érdekesség, hogy az első 10 pont alatti találata az 54-re lövésre jött össze – szerk.). A második helyen Sidi Péter (623.8), a harmadikon Boda Bence (619.7) jutott be. Bukovszky Péter a tizenegyedik (613.0), Kudor Gergő a huszadik (603.3), Szabián Norbert a huszonkettedik (602.9) lett.

„Pista” a fináléban két alkalommal engedte ki a vezetés a kezéből, ám ezt még tudta korrigálni a végső lövésig, így a döntőben 207.5 körrel – 1.8-del többet lőve a második Sidi Péternél – győzött. Boda Bence a hatodik lett 120.2 körrel.

A második verseny a női légpuska 40 lövéses száma volt, ahol Biatovszki Mira, Dénes Eszter, Gábriel Emese, Molnár Anikó, Toma Dorina és Tamás Klaudia indult.

A döntőbe három lövőnkért szoríthattunk. Biatovszki Mira az első (414.2), Toma Dorina az ötödik (410.), Gábriel Emese pedig a nyolcadik helyen (406.6) jutott be. Tamás Klaudia a tizenegyedik (404), Molnár Anikó a huszadik (398.4), Dénes Eszter a huszonnyolcadik (391) lett.

A finálé nem kezdődött túl jól számunkra, hiszen a nyolcadik helyen Gábriel Emese végzett 76.7 körrel, a hetedik pedig Toma Dorina lett 99.2 körrel. Utána ádáz csata zajlott az első két hely valamelyikéért, hiszen Mira és Kata (Zwickl-Veres Kata a BHSE versenyzője) felváltva vezettek. A végén Kata egy 10.8-as lövéssel biztosította be az első helyét, így Mira a második lett 205.6 körrel (Kata 208-et lőtt).

A harmadik verseny a női légpisztolyosok 40 lövéses száma volt. Itt klubunkat Almássy Dóra képviselte, aki sajnos nem jutott be a döntőbe, a tizenegyedik helyen végzett.

Az utolsó szám a férfi légpisztolyosok 60 lövéses versenye volt, ahol Antal Balázs, Borbély Levente, Csizmadia András, Kalmár Tamás, dr. Kulcsár Péter, Papanitz Zoltán, Simon Bence és Szűcs Gergely indult.

A fináléba csak Csizmadia András jutott be a harmadik helyen. Antal Balázs a tizennegyedik, dr. Kulcsár Péter a tizenötödik, Szűcs Gergely a huszadik, Papanitz Zoltán a huszonegyedik, Borbély Levente a huszonharmadik, Simon Bence a negyvenharmadik, Kalmár tamás a negyvennegyedik helyen végzett. András a döntőben egy helyet visszacsúszva a negyedik helyen végzett 154.4 körrel.

A második EB válogató 2015. január 3-án és 4-én lesz Százhalombattán. Amennyiben István ott is győz, automatikusan kvalifikálja magát az EB-re.

GRATULÁLUNK MINDENKINEK!

Képek

"Kissrác voltam én, bámultam a csodát" című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41