Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Sportlövőnk, Péni István két bronzérmet szerzett a bangkoki világkupán!

A győri Sportlövő Európa-bajnokságon után sem volt sok ideje Ifjúsági olimpiai bajnokunknak, Péni Istvánnak a pihenésre, hiszen másnap már utazott tovább Bangkokba, ahol az idei első világkupán vett részt klubtársával, Szabián Norberttel.

Istók csütörtökön, március harmadikán lőtt először a 10m légpuskások számában. A döntőbe másodikként jutott be, 630,8-es lövéssel, ami új junior európa csúcs (másik magyarként, Sidi Péter 630,3-at lőtt). A fináléban két kínai versenyzővel került be a legjobb háromba, és a második helyről egy tized körrel lemaradva bronzérmet szerzett!

(a döntő videós összefoglalója)

Sikerült megszereznem életem első világkupa érmét a mai napon Bangkokban! A kvalifikációból Új Európa csúccsal, a második helyen jutottam a döntőbe (630,8)! Végül 186,9-es eredménnyel a harmadik helyen zártam! Gratulálok Sidi Péternek is, aki fantasztikusan lőtt ma és végül a 4. helyen végzett!” – írta sportlövőnk a fészbukján.

Március ötödikén, szombaton az 50m kisöbű szabadpuska fekvő számában is elindult mindkét lövőnk. Pista és Norbi is az első kvalifikációba került, ahol előbbi a tizennegyedik (612.3), utóbbi a huszonkettedik (608.8) helyen végzett. A döntőbe sajnos csak Pista jutott, 619.2-es eredménnyel a negyedik helyen. Norbi a harminckilencedik lett 610.1-gyel. És ha már ott volt a fináléban, akkor megint a dobogóra állhatott, hiszen 187.3-as eredményével ismét a harmadik helyen végzett.

Ma megnyertem a második világkupa bronzérmemet, életem eddigi talán legnehezebb versenyén. A hőmérséklet 35 fok volt, magas páratartalom és borzasztó szél. Nagy küzdés volt, de a végén megérte. Öröm volt együtt versenyezni a fekvő testhelyzet legendáival. :)” – fogalmazott a verseny után Péni.


(a döntő videós összefoglalója)

Március 8-án, kedden pedig a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett versenyben állt a puska mögé, ahol a tizenharmadik (1156) helyen végzett, Sidi Péter pedig a huszonegyedik (1150) lett.

GRATULÁLUNK MINDKÉT VERSENYZŐNKNEK!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41