Dátum: 2024 május 13. (hétfő) | Szervác, Imola

hírek

Új junior világ- és Európa csúcsot lőtt Péni István Mariborban!

Március 8-11 között rendezték meg Mariborban a 10 méteres Európa-bajnokságot, ahol – természetesen – Ifjúsági Olimpiai Bajnokunk, Péni István ott volt. Istók két kategóriában, junior férfi, és férfi számokban indul, és ha már ott volt, lőtt egy új világ- és Európa csúcsot csapatban.

 

Az első nap utolsó eseménye a kísérleti jelleggel megrendezett csapatverseny volt: a Péni István, Vas Péter, Kovács Csaba fiú-puskacsapat legyőzte a horvátokét. A szám jövőre szerepel az Eb-programban, akkor már érmet is adnak érte.

Nem sokkal Major sikere után a junior-férfipuskások is megkezdték a versenyt, s rögvest meg is szerezték a második magyar aranyat. A győzelemre esélyesként emlegetett Péni István, Vas Péter, Kovács Csaba alkotta csapat 1873,13 körös junior-világcsúccsal gyűjtötte be a legfényesebb érmet. Hozzátesszük, a második horvátok csupán 0,2 körrel maradtak le a Péniékről…

A selejtező eredménye alapján Péni és Vas is döntőbe jutott, míg Kovács a fináléról alig lemaradva kilencedikként zárt. A nyolcas döntőben Vas nyolcadik lett, Péni pedig az egy évvel ezelőtti ezüstérmét bronzra cserélte.

Kiválóan kezdődött az Európa-bajnokság – értékelt honlapunknak Győrik Csaba felnőttkapitány. – Major Veronika egészen fantasztikusan szerepelt, hiszen két egyéni aranyérmet szerzett. Mindehhez hatszor ragadott fegyvert, azaz hatszor melegített be, állt készen a versenyzésre. Még doppingvizsgálatra is elvitték, így enni-inni sem sok ideje volt. Egészen különleges képességű versenyző, végtelenül higgadt és profi. A fejlődését látva a pisztolyos sikere sem volt váratlan. A fiú puskacsapat címvédőként szerepelt, és a külföldi szakemberek is gratuláltak a nagyszerű junior-világcsúcshoz. Ami az egyéni versenyt illeti, Péni Istvánnak ezúttal nem ment. A döntőben korosztályos világrekordot akart lőni, ám valami hiányzott, a megszokottnál idegesebb is volt. De! Nincsen semmi gond, hiszen két év alatt az ötödik Európa-bajnoki érmét szerezte, elképesztő gyűjtemény az övé, ráadásul az idén junior-világbajnokságon is indul.

(forrás: utanpotlassport.hu)

Képek

Övvizsga 2019.február 11-én című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41